Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z orzechami

Składniki:

  • 400 g mieszanych sałat liściowych
  • 100 ml bulionu
  • 2 łyżki musztardy
  • sok z 2 cytryn
  • 50 ml białego octu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 100 g orzechów nerkowca
  • ulubione zioła

Sposób wykonania:

  1. Sałaty porwać na mniejsze kawałki.
    Następnie bulion wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą, miodem oraz octem na koniec dodać oliwę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na suchej patelni uprażyć orzechy nerkowa i wrzucić je do sałatki.
    Na koniec dodać swoje ulubione zioła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *