Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z maślaków i jajek

Składniki:

  • 30 dkg maślaków
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub natki pietruszki

    Dresing:

  • 10 dkg tartego chrzanu
  • ½ szklanki gęstej śmietany
  • sok cytrynowy do smaku
  • sól, cukier, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Składniki dresingu dokładnie wymieszać. Świeże, zdrowe grzyby oczyścić, przyciąć trzony. Tak przygotowane grzyby zalać wrzącą wodą, gotować 15 minut, odcedzić, pozostawić na sicie, aby dokładnie się obsączyły, pokroić w kostkę. Obrane jajka pokroić podobnie jak grzyby. W salaterce wymieszać grzyby, jajka, szczypiorek i przygotowany dresing.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gosię Sedrycką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *