Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z makrelą i pieczarkami

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • ½ op. makaronu
  • 30 dag pieczarek
  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 5 ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy
  • czerwona papryka
  • 5 łyżek musztardy
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Makron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie pieczarki pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie jajka, paprykę, ogórki i cebule pokroić w drobna kostkę a z makreli usunąć ości i podzielić mięso na małe kawałki.
    Wszystko ze sobą wymieszać, dodając odcedzony makaron oraz kukurydze odsączoną z zalewy.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polewamy majonezem wymieszanym z musztardą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *