Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z makaronu z kawałkami wędzonego pstrąga

Składniki:

  • 200 g skręconych rurek
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g filetów wędzonego pstrąga
  • 125 g sera mozzarella
  • sok z 1 cytryny
  • biały pieprz
  • koperek
  • nać selera
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
    W między czasie pstrąga pokroić w cienkie paski, dodać papryki pokrojone w kostkę oraz mozzarelle pokrojoną w plasterki.
    Następnie odcedzić makaron i dodać do reszty składników sałatki.
    Całość lekko przemieszać i polać pozostałą oliwą wymieszaną z sokiem z  cytryny, doprawioną pieprzem.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *