Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z makaronem i szparagami

 

Składniki:

  • 200 g makaronu wstążki
  • 200 g wędzonej piersi indyka
  • 1 puszka szparagów
  • 100 g jogurtowego kremu do sałatek
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 1 pęczek melisy cytrynowej

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie krem jogurtowy wymieszać z odrobina wody ze szparagów.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryka w proszku.
    Następnie odcedzony makaron przelać zimną wodą.
    Dodać do niego pokrojone mięso oraz szparagi.
    Całość wymieszać i polać sosem.
    Na koniec udekorować listkami melisy.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *