Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z łososia z groszkiem i jabłkiem

 

Składniki:

  • 25 dag wędzonego łososia
  • 2 jabłka
  • 100 ml śmietany
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka gałązek koperku
  • 4 łyżki majonezu
  • kilka liści sałaty
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Łososia podzielić na mniejsze porcję a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Następnie groszek odsączyć z zalewy a jabłka obrać i pokroić w kostkę, usuwając gniazda nasienne.
    Skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie śmietanę wymieszać z majonezem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatę.
    Na koniec posypać posiekanym koperkiem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *