Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kurczaka, szparagów i ananasa

Składniki:

  • 1 udko wędzonego kurczaka
  • 1 puszka ananasa
  • 1 słoik szparagów
  • ¾ szkl. majonezu
  • 2 garście łuskanych orzechów laskowych
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Z udka usunąć kości a mięso pokroić w kostkę.
      Dodać odręczone z zalewy szparagi pokrojone na mniejsze kawałki, odsączonego ananasa oraz pokruszone orzechy.
      Następnie polać całość majonezem doprawionym do smaku solą oraz pieprzem.
      Przemieszać lekko sałatkę i schłodzić w lodówce.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez LoLa

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *