Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kiwi, rukwi oraz kukurydzy

Składniki:

  • 2 pęczki rukwi
  • 200 g ziaren gotowanej kukurydzy
  • 3-4 kiwi
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka brazylijska
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżki octu ziołowego
  • 6 łyżek oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

  1. Liście rukwi oczyścić po czym dodać do nich kukurydzę oraz obrane kwiki pokrojone w plasterki.
    Następnie dodać posiekany czosnek i paprykę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem skropić octem oraz oliwą.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Weronika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *