Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty , selera i groszku

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • ½ ogórka
  • 1 cebula
  • 3 marchewki
  • 250 g selera
  • 150 g zielonego groszku
  • 100 ml bulionu
  • 50 ml octu winnego
  • 2 łyżeczki cukru palmowego
  • sól
  • pieprz
  • 60 ml oleju arachidowego
  • 50 g prażonych solonych orzechów

    Sposób wykonania:
    Kapustę poszatkować i dodać do niej ogórka pokrojonego w plasterki.
    Następnie pokroić marchewkę a cebulę posiekać i razem poddusić an rozgrzanej oliwie i pod koniec wrzucić seler pokrojony w słupki oraz groszek.
    Po kilku minutach wlać bulion i ocet winny i doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem  cukrem ora z olejem arachidowym.
    Na koniec przełoży do kapusty i ogórka i lekko przemieszać.
    Posypać jeszcze orzeszkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *