Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i kukurydzy

Składniki:

  • kapusta pekińska
  • 3 pomidory
  • 3 ogórki
  • cebula
  • puszka kukurydzy
  • 3 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki

    Sos:

  • duży słoik majonezu
  • 400 ml śmietany
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie kapustę poszatkować, dodać do niej posiekaną cebulę, czosnek i natkę pietruszki, odsączona z zalewy kukurydzę, ogórki i jajka pokrojone w plastry oraz pomidory pokrojone w cząstki.
    Całość dokładnie ze sobą wymieszać  i polać sosem.
    Jeszcze raz przemieszać aby składniki połączyły się z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *