Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej Izy

Składniki:

  • jedna pierś z kurczaka
  • 3 chińskie ostre zupki
  • jedna średniej wielkości kapusta pekińska
  • majonez
  • puszka kukurydzy

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę.
    Następnie posypujemy go przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 min. do lodówki.
    Po tym czasie usmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie 3 zupki chińskie zalać 1 szkl wrzącej wody, odstawić na 30 min.
    Do pokrojonej kapusty pekińskiej dodajemy usmażoną pierś kurczaka.
    Następnie dodajemy majonez, kukurydze i zupki chińskie.
    Wszystko dokładnie mieszamy. Na sam koniec doprawiamy według uznania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *