Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Składniki:

  • ½ główki kapusty pekińskiej
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 1 pomidor
  • 15 dag wędzonego łososia
  • 6 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki koperku
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka obrać i przekroić na połówki, ziemniaki w kostkę, kapustę i łososia w paski a pomidory w ósemki.
    Całość ze sobą wymieszać, dodając oliwę oraz wino.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *