Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty, papryki do słoików

Składniki:

  • 1 kg białej kapusty
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg marchewki
  • 1 kg ogórków
  • 3 łyżki soli
  • ½ l oleju
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. octu

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować i lekko obgotować po czym ją odcedzić i dodać marchewki i górki starte na tarce, posiekana cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Następnie wlać ocet oraz cukier.
    Ponownie wymieszać i przełożyć do słoików.
    Pasteryzować około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *