Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty i rzodkiewek z melisą

Składniki:

  • ½  główki małej białej kapusty
  • pęczek czerwonych rzodkiewek
  • cebula
  • 2 łyżki posiekanych listków melisy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki oleju
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:

    Kapustę poszatkować, rzodkiewki pokroić na plasterki, cebulę w krążki a melisę i natkę pietruszki posiekać.
    Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *