Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalafiorem, rodzynkami i orzechem

Składniki:

  • ½ kalafiora
  • ½ puszka ananasów
  • 3 łyżki rodzynek
  • łyżka majonezu
  • 4 łyżki orzechów włoskich
  • curry
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Kalafiora podzielić na różyczki po czym blanszować w osolonej wodzie.
    W między czasie ananasy odsączyć z puszki i pokroić w kostkę a orzechy posiekać i dodać do odsączonego kalafiora razem z rodzynkami.
    Następnie śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić do smaku curry, solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
    Całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *