Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalafiorem

Składniki:

  • kalafior 1 sztuka
  • sól
  • sok z cytryny 1 sztuka
  • sos winegret
  • natka pietruszki 2 łyżki

    Sposób przyrządzenia:
    Kalafior należy dokładnie oczyścić, podzielić na małe kwiatuszki i
    namoczyć w zimnej wodzie. W garnku należy zagotować osoloną wodę, dodać
    do niej sok z cytryny, włożyć kalafior, ugotować, odcedzić i odsączyć.
    Przygotowany sos winegret należy dodać do odrobiny wywaru z kalafiora,
    wymieszać i polać nim kalafior, odstawić w chłodne miejsce na 10- 15
    minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *