Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jabłek i czerwonej kapusty

 

Składniki:

  • 3 łyżki startego chrzanu
  • łyżka soku z cytryny
  • główka czerwonej kapusty
  • 2 winne jabłka
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 4-5 łyżek oleju
  • 3 łyżki octu winnego
  • łyżka miodu
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka zetrzeć na tarce po czym skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
    Następnie kapustę poszatkować i dodać do jabłek.
    Dodać jeszcze posiekane orzechy oraz straty chrzan.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Natomiast olej połączyć z miodem, octem winnym i musztardą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i powstałym sosem polać sałatkę.
    Całość delikatnie przemieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *