Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z grejpfrutów, papryki i jabłka

Składniki:

  • kilka liści sałaty
  • jabłko
  • czerwony grejpfrut
  • ½ czerwonej papryki
  • 5 wyłuskanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 1łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    1. Obranego grejpfruta pokroić na cząstki a jabłko na plasterki.
      Następnie paprykę pokroić w paseczki, szczypiorek i orzechy posiekać.
      Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając oliwki.
       Następnie musztardę wymieszać z olejem oraz octem.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
      Owoce wyłożyć na liście sałaty i polać je sosem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *