Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z grejpfrutem i wędzonym łososiem

Składniki:

  • 8 plastrów wędzonego łososia
  • 1 grejpfrut żółty
  • 1 grejpfrut czerwony
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • gałązki kolendry

    Sposób przyrządzenia:
    Owoce umyć, obrać i podzielić na cząsteczki, oddzielić od skórek, lekko odcisnąć sok, nadmiar odlać do szklanki. Łososia pokroić w paseczki, wymieszać z grejpfrutami. Sok z grejpfruta wlać do rondelka, wymieszać z sokiem z cytryny, osłodzić i gotować około 10 minut na małym ogniu. Wymieszać z oliwą, polać sałatkę. Wierzch sałatki udekorować listkami kolendry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *