Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fetą i pomidorami

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 3 cebule
  • mrożone brokuły
  • 5 jajek
  • ser feta ( w zielonym opakowaniu )
  • szczypiorek
  • 20-30 dag szynki
  • pół słoika korniszonów

Dressing czosnkowy:

  • łyżeczka chrzanu
  • łyżka śmietany


Sposób przyrządzenia:

Dresing mieszamy ze śmietaną i odrobiną chrzanu. Cebule kroimy w piórka, pomidory, ogórki, szynkę, jajka i fetę w kostkę. Siekamy szczypiorek, brokuły gotujemy krótko w lekko osolonej wodzie, osączamy i studzimy. W przezroczystym naczyniu układamy warstwami : cebulę, pomidory, ok 1/3 sosu, ogórki, szynkę, jajka, brokuły, 1/3 sosu, ser feta i polewamy sosem. Wierzch posypujemy obficie szczypiorkiem.
Przepisy nadesłane na konkurs "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Marta Bury

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *