Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

Składniki:

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • słoik marynowanych pieczarek

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę pokroić na małe kawałki, które zalać osolonym wrzątkiem i ugotować na półmiękko po czym je odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie ugotować jajka na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Jajka wymieszać z fasolką oraz posiekanym szczypiorkiem.
    Dodać jeszcze pieczarki odsączone z zalewy oraz majonez.
    Całość przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *