Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej, jajka i szynki

Składniki:

  • 100 g zielonej fasolki szparagowej
  • sól
  • 2 – 3 liście sałaty
  • 4 rzodkiewki
  • jajko na twardo
  • pomidor
  • plaster wędzonej szynki

    SOS :

  • 3 łyżki majonezu
  • łyżka zmielonej gorczycy
  • łyżka śmietany kremówki

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę zalać osoloną woda i ugotować.
    W między czasie sałatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki, jajka w kostkę, pomidory na cząstki  szynkę w paseczki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odcedzoną fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki.
    Następnie składniki podane na sos dokładnie ze sobą połączyć i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *