Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów

Składniki:

  • 40 dag fasolki szparagowej (ugotowanej)
  • 40 dag pomidorów
  • 1 pęczek natki pietruszki

    Sos:

  • 2 łyżki oleju sałatkowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pomidory pokroić w plasterki a fasolkę na mniejsze kawałki, wymieszać.
    Następnie musztardę wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, rozgniecionym czosnkiem oraz posiekaną cebulą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę
    Całość delikatnie przemieszać i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *