Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolką Marzeny

Składniki:

  • 50 dag. bobu
  • 30 dag. fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • kilka listków natki pietruszki
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Bób ugotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić i obrać ze skórek. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na oliwie. Wrzucić do niego fasolkę szparagową  i smażyć ok. 4 minut. Dodać bób. Warzywa przyprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, posypać listkami natki i podawać.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *