Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolką i papryką

Składniki:

  • 1 główka sałaty
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 5 pomidorów
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 pęczek cebuli
  • 15 czarnych oliwek

    Sos:

  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypta czosnku w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę zalać wodą i ugotować do miękkości.
    W między czasie sałatę porwać najmniejsze kawałki i wrzucić do miski.
    Następnie jajka pokroić na cząstki a pomidory na ósemki.
    Paprykę pokroić w kostkę a dymkę posiekać.
    Warzywa dodać do sałaty, razem z odsączoną fasolką, jajkami oraz oliwkami.
    Całość lekko przemieszać.
    Składniki podane na sos wlać do słoika i energiczne wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać nim sałatkę.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *