Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolką i jabłkami

Składniki:

  • 4 średnie pory/ białe części/
  • 4 jabłka
  • 1 marchewka
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • szczypta cynamonu
  • ½ łyżeczki tymianku
  • ½ łyżeczki cukru
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę i jabłka umyć, obrać i pokroić w słupki. Pory oczyścić, umyć i pokroić w talarki. Fasolę osączyć . Warzywa i jabłka połączyć z fasolką. Oliwę wymieszać z solą cukrem, pieprzem sokiem z cytryny, szczyptą cynamonu i tymiankiem. Skrapiamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Wykładamy do szklanej salaterki i odstawiamy do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *