Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli z ziołami

Składniki:

  • 300 g suchej fasoli
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia gotować ją około 15 minut po czym wymienić wodę na świeżą i gotować dalej około 90 minut.
    W między czasie posiekany czosnek utrzeć razem z solą.
    Ocet również utrzeć z solą oraz pieprzem po czym dodać zioła i czosnek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Fasolkę odcedzić, polać sosem i przemieszać.
    Schłodzić około 1 godziny w lodówce i dopiero wtedy podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *