Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli, ogórka i jabłka

Składniki:

  • 1,5 szkl. fasoli
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 jabłko
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Fasolę zalać woda i odstawić na noc.
    Następnego dnia wodę wylać i zalać świeżą, ugotować fasolkę do miękkości.
    W między czasie jajko i jabłka zetrzeć na tarce, cebulę posiekać a ogórki pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając odcedzona fasolkę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem polać musztarda wymieszoną z jogurtem i przecierem pomidorowym.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *