Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli i sardynek

Składniki:

  • 1 główka sałaty
  • 10 dag ugotowanej fasoli
  • 1 cebula
  • 15 dag sardynek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki

    Sos:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Sałatę porwać na mniejsze kawałki, cebulę, natkę pietruszki i czosnek posiekać.
    Sardynki i jajko pokroić w plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą , dodając ugotowaną fasolę.
    Następnie składniki sos wymieszać ze sobą i polać sałatkę.
    Jeszcze raz wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *