Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z endywii i jabłek

Składniki:

  • 1 endywia
  • 1 radicchio
  • 1 cebula
  • ½ pęczka dymki
  • 3 jabłka
  • sok z cytryny

    Sos:

  • sok z 2 cytryn
  • 2 łyżki musztardy
  • 75 ml bulionu
  • 2 łyżki cukru
  • 75 ml octu cytrynowego
  • sól
  • pieprz
  • 75 ml oleju z pestek winogron

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka pokroić na małe cząsteczki, które skropić sokiem z cytryny.
    Następnie endywię i radicchio pokroić na paseczki a cebulę i dymkę posiekać.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Składniki podane na sos również ze sobą dokładnie połączyć i polać sałatkę.
    Całość jeszcze raz przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *