Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z dyni i orzechów nerkowca

Składniki:

  • 5 dkg szpinaku
  • 20 dkg orzechów nerkowca prażonych
  • 20 dkg dyni pokrojonej w kostkę
  • 15 dkg sera feta
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Sos:

  • 3 łyżki oliwa z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ½ małej czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kosteczkę
  • ½ łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżke oliwy, obsmażyć na niej przez chwilę listki młodego szpinaku. Ser feta i dynię pokroić w niewielką kostkę. Wymieszać w salaterce wszystkie składniki sałatki, polać sosem.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *