Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z drobiowo-warzywna

 

Składniki:

  • 200 g gotowanego mięsa z kury
  • 2 ziemniaki
  • 1 ½ jabłka
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek kiszony
  • ¾ szkl. majonezu
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane mięso z kury podzielić na mniejsze kawałki.
    Ziemniaki również ugotować po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Natomiast jabłka pokroić w ósemki, pomidora w kostkę a ogórki na plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając majonez.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *