Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z dorsza i jabłek

Składniki:

  • 60 dag dorsza
  • 10 dg jabłek
  • 10 dag pomidorów
  • kwasek cytrynowy
  • 10 dag ogórków kwaszonych
  • 5 dag cebuli
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Dorsza pokroić na mniejsze kawałki po czym dodać jabłka pokrojone kostkę, ogórki w plasterki oraz pomidory w cząstki.
    Dodać jeszcze posiekaną cebulę, całość wymieszać i skropić olejem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kwaskiem cytrynowym.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *