Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej kapusty i boczku

Składniki

  • czerwona kapusta 1 główka- ok. 1 kg
  • boczek 100 g
  • cebula 1 sztuka
  • cukier 1 łyżeczka
  • ocet winny
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Czerwoną kapustę należy pozbawić zwiędłych liści i bardzo drobno
    poszatkować, wrzucić ja do garnka, zalać odrobina wody i gotować do
    miękkości. Po zagotowaniu należy odlać sok. Boczek należy pokroić w
    kosteczkę i podsmażyć na patelni do wytopienia tłuszczu. Cebulkę należy
    obrać z łupin i posiekać dość drobno. Połączyć kapustę z boczkiem i
    cebulą, przyprawić cukrem, octem, solą i pieprzem do smaku.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *