Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej fasolki z tuńczykiem i papryki

 

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka
  • ½ czerwonej papryki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • ½ cebuli
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Tuńczyka rozdrobnić widelcem.
    Następnie paprykę pokroić w paseczki a cebulę posiekać.
    Odsączyć z zalewy fasolkę i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.,
    Natomiast oliwę wymieszać  z sokiem z cytryny.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i sosem polać sałatkę.
    Delikatnie przemieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *