Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej fasoli z ogórkiem

Składniki:

  • czerwona fasolka 1 puszka
  • ogórek 1 szt
  • ogórki konserwowe 5 sztuk
  • cebula 2 sztuki
  • żółty ser 40 dag
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Czerwoną fasolkę należy wyjąć z puszki na sitko i przepłukać pod
    chłodną, bieżącą wodą do momentu pozbycia się marynaty. Ogórki
    konserwowe, ogórek zielony i ser należy pokroić w dość grubą kostkę, zaś
    cebulkę w pół talarki. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą, pieprzem
    i majonezem do smaku.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *