Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej fasoli z majerankiem

Składniki:

  • 25 dag czerwonej fasoli
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 2 cebulki szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu winnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.
Następnego dnia czosnek przecisnąć przez praskę po czym dodać do niego oliwę, ocet winny oraz ketchup.
Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Następnie fasolę ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła.
Pod koniec gotowania dodać sól oraz łyżkę oliwy z oliwek.
Fasolę odcedzić i dodać do niej posiekaną cebulę, majeranek oraz natkę pietruszki.
Wymieszać i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *