Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

 

Składniki:

  • główka sałaty lodowej
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • mały słoik konserwowej papryki
  • czerwona cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Sposób wykonania:

  1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Następnie kukurydzę i fasole odsączyć z zalewy i dodać do sałaty.
    Paprykę również odsączyć z zalewy o pokroić na paseczki.
    Cebulę pokroić w piórka i razem z papryką dodać do reszty składników.
    Na koniec oliwę wymieszać z octem winnym.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i całość przemieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *