Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z cielęciny, jajka i ogórków

Składniki:

  • 300 g gotowanej cielęciny
  • 3 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ szkl. groszku konserwowego
  • 1 cebula
  • ¾ szkl. majonezu
  • 1 jabłko 
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Jajka ugotować na twardo po czym pokroić je w kosteczkę.
    Następnie mięso pokroić na mniejsze kawałki, cebulę posiekać a jabłko pokroić na cząstki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając groszek oraz posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem. Cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Przed podaniem polać majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *