Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ciecierzycy i tuńczyka

Składniki:

  • 800 g ciecierzycy z puszki
  • 300 g tuńczyka z puszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • sok z 2 cytryn
  • 7 łyżek oliwy
  • pieprz
  • 2 garście posiekanej natki pietruszki
  • garść rukoli

Sposób wykonania:

  1. Tuńczyka wymieszać z ciecierzycą, posiekana cebulą oraz rozgniecionym czosnkiem.
    Następnie oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i polać nim sałatkę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Całość przemieszać i odstawić na 30 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki oraz udekorować rukolą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *