Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z brukselki i ogórków

Składniki:

  • 500 g brukselki
  • 100 g kwaszonych ogórków
  • 100 g jabłek
  • 50 g cebuli
  • 100 g pomidorów
  • 150 ml śmietany
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 2 jajka

    Sposób wykonania:

    Osoloną brukselkę ugotować w osolonej wodzie.
    W między czasie ogórki pokroić w plasterki, jabłka w kostkę, pomidory na cząstki a cebulę posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie śmietanę wymieszać z solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Powstałym sosem polać sałatkę i udekorować kawałkami jajka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *