Składniki:
- 1 brokuł
- 3 jajka
- majonez
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Brokuły dokładnie umyć wstawić do zimnej lekko osolonej wody. Gotować 30 minut. wstawić 3 jajka i gotować na twardo. Gdy już brokuł będzie lekko miękki wyjąć go i odstawić do wystygnięcia. Jajka obrać ze skorupki pokroić w średnią kostkę brokuły też lekko pokroić. Wszystko wrzucić do miski dodać pieprzu i soli do smaku. A żeby wszystko miało ładny wygląd dodać kilka łyżeczek majonezu i wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego.
Brokuly gotowac 30 minut? Po 30 min. rozciapia sie zupelnie. Gotowane na parze sa juz miekkie w 7-10 min. i takie sa najzdrowsze i najsmaczniejsze. Jarzyny wklada sie do wrzatku, nigdy do zimnej wody, a najlepiej gotowac na parze.