Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z bakłażanów i warzyw pasteryzowana

Składniki:

    • 1 kg bakłażanów
    • 1 kg słodkiej kolorowej papryki
    • 1 kg pomidorów
    • 1 kg cebuli
    • przyprawy do smaku wg upodobań


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki sałatki dokładnie umyć i obsączyć. Pomidory, bakłażany pokroić w plastry. Obrane i oczyszczone cebulę i paprykę w pierścienie. Marchewkę obrać i pokroić w słupki. W dużym rondlu rozgrzać olej i osobno obsmażyć na nim wszystkie składniki sałatki. Wymieszać je, przyprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru. Poddusić jeszcze kilka minut mieszając. Nakładać do czystych słojów. Pasteryzować przez 20 minut. Szczelnie zamknąć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *