Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z bakłażanów i kapusty

Składniki:

  • 4 bakłażany
  • 2 cebule
  • 1 marchew
  • ½ główki kapusty
  • 6 pędów szczypiorku
  • 2 gałązki koperku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bakłażany wstawić do piekarnika i lekko opiec po czym je wyjąć, obrać i pokroić w kostkę.
    Następnie kapustę, marchew oraz cebulę poszatkować i lekko podusić na rozgrzanym oleju z dodatkiem pasty pomidorowej.
    Dodać bakłażany i razem trzymać na małym ogniu około 15 minut cały czas mieszając.
    Doprawić do smaku i odstawić do ostygnięcia.
    Przed podaniem posypać posiekaną zielenią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *