Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z bakłażana i grillowanej wołowiny 2

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • Sól
  • 2 cukinie
  • 2 czerwone papryki
  • 10 dkg drobnych pieczarek
  • oliwa
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 75dkg polędwicy
  • 3 łyżki pociętej świeżej bazyli


Sposób przyrządzenia:
Bakłażany pokroić jak frytki, posolić, odstawić ma 15 min, potem omyć i osuszyć. Cukinie pokroić w skośne plastry, paprykę w paski, pieczarki na pół, cebulę w plastry. Zmieszać w misce warzywa z oliwa i sokiem z cytryny. Przykryć i ostawić na 30 min.
Mięso smażyć na grillu po 5 min z każdej strony. Po wystygnięciu pokroić na cieniutkie plastry. Warzywa wyjąć z marynaty i usmażyć 5 min na grillu. Nakładać na talerze.
Ozdobić bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *