Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z arbuzem na letnie upały

Składniki:

  • arbuz około 1 kg
  • 1 łyżka migdałów
  • ½ szklanki czarnych oliwek
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki słonecznika
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2-3 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • kawałek sera pleśniowego
  • 20 dkg sera feta lub oscypka
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Miąższ arbuza pokroić w kostkę i usunąć pestki. Migdały posiekać i zrumienić na suchej   patelni, dodać pestki słonecznika. Ser feta pokroić w kostkę. Ser pleśniowy pokroić w kawałki. Szczypiorek umyć, osączyć i posiekać. Oliwki osączyć na sicie. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do szklanej misy. Przygotować sos. Z oliwy, octu i miodu. Polać nim sałatkę, delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *