Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ananasem w sosie koperkowo- ziołowym

Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka ananasa
  • 4 pory/ białe części/
  • 5 jajek
  • 8 mandarynek
  • ½ szklanki majonezu
  • sos koperkowo-ziołowy


    Sposób przyrządzenia:

    Przygotować sos koperkowo-ziołowy wg przepisu na opakowaniu. Pory jasne części umyć, osączyć i pokroić w talarki. Ananasy i kukurydzę osączyć na sicie. Ananasy pokroić w kawałki. Mandarynki obrać i rozdzielić na cząstki. Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Przygotowany sos koperkowo-ziołowy wymieszać z majonezem i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *