Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ananasa, papryki i grejpfrutów

Składniki:

  • główka zielonej sałaty
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • po jednym strąku papryki: czerwonej, zielonej i żółtej
  • grejpfrut
  • małe grono ciemnych winogron

    Sos:

  • 3 łyżki oliwy
  • po 2 łyżki soku z ananasa i cytryny
  • sól

    Sposób wykonania;
    Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ananasa pokroić na kawałki, paprykę w paski.
    Następnie obranego grejpfruta podzielić na cząstki a winogrona pozostawić w całość.
    Wszystkie składniki wymieszać ze solą.
    Następnie oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i ananasa.
    Doprawić do smaku solą i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *