Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka wołowiny z warzywami

 

Składniki:

  • 400 g rostbefu wołowego
  • 2 łyżeczki przyprawy tajskiej
  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • 1 ogórek
  • 1 marchew
  • 6 szalotek
  • 1 papryczka chili
  • 2 szkl. kiełków fasoli
  • 1 szkl. kiełków grochy
  • ¼ szkl. posiekanych liści mięty
  • ¼ szkl. posiekanych liści kolendry

     

    Sos:

  • 1 łyżka sosu azjatyckiego do ryb
  • 2 łyżki soki z limetki
  • 1 łyżka słodkiego chili
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

 

 

Sposób wykonania:

  1. Rostbef oprószyć tajską przyprawą i odstawić na bok na 30 minut.
    Po tym czasie smażyć na grillu około 3 minut z każdej strony.
    Następnie marchewkę, ogórki, szalotkę pokroić, dodać kiełki fasoli i grochu, miętę, kolendrę oraz chili.
    Upieczone mięso pokroić na mniejsze kawałki i dodać do reszty składników.
    Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą i polać sałatkę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *