Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka winegret z jajkiem

Składniki:

  • musztarda 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • rosół 4 łyżki
  • ocet 4 łyżki
  • olej 4 łyżki
  • białe wino 2 łyżki
  • jajko na twardo 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • posiekane zioła 1 łyżka
  • ogórki korniszony posiekane 2 sztuki
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Musztardę należy włożyć do miseczki i zmieszać ze zgniecionym ząbkiem
    czosnku, dodać rosół, ocet, olej, wino i łyżeczkę wody, wszystko
    dokładnie ze sobą wymieszać. Jajko należy obrać ze skorupki, następnie
    posiekać i dodać do sosu, cebulę należy obrać, pokroić w drobniutką
    kosteczkę i wymieszać z ziołami oraz ogórkiem, włożyć do sosu,
    przyprawić solą oraz pieprzem do smaku. Podawać do jajek.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *